Skip to main content

Podcast: hoe schrijf je een goed sinterklaasgedicht?

By november 24th, 2021Schrijftips algemeen

Waarom ik sinterklaasgedichten schrijven voor anderen zo leuk vind? Stiekem denk ik dat het een beetje voyeurisme is. Ik krijg een inkijkje in het leven van andere mensen, die een gedicht willen voor iemand die ik helemaal niet ken. Als ik zo’n gedicht schrijf, weet ik: dit gaat voorgelezen worden, ik ben straks onderdeel van een sinterklaasfeest van anderen. Dat vind ik grappig.

Diana de Veld is journalist voor medische tijdschriften. Maar in de decembermaand schrijft ze ook veel sinterklaasgedichten. Ze runt namelijk de website eenhelepiet.nl, waar je persoonlijke sinterklaasgedichten bij haar kunt bestellen voor je familieleden of vrienden, zodat je zelf niet hoeft te dichten. In de nieuwe Schrijfvis-podcast onthult Diana tips en trucs over het schrijven van sinterklaasgedichten.

Luister de podcast via Spotify Luister de podcast via Apple

In deze aflevering krijg je antwoord op de volgende vragen: wat is het beste rijmschema voor een sinterklaasgedicht? Wanneer gebruik je een rijmwoordenboek? Hoe krijg je een gedicht zo snel mogelijk op papier? Verder hoor je het gedicht dat Diana binnen tien minuten schreef over Schrijfvis.

Wil je meer lezen over sinterklaasgedichten, lees dan:

Geen schrijftips missen? Schrijf je in voor de Schrijfvis-nieuwsbrief en ontvang de beste schrijftips in je mailbox.

Wil je een boek schrijven? Abonneer je dan op de Boekschrijfvis – mijn speciale nieuwsbrief voor schrijvers van boeken en korte verhalen. 

Wie is Schrijfvis eigenlijk? En wat kun je hier doen?

Klik op de button en neem een kijkje bij de cursussen: je kunt meteen beginnen!

Vergelijk de 4 schrijfcursussen die je meteen kunt volgen op Schrijfvis

Dit is mijn basiscursus: Pakkend Schrijven!

Schrijf je webteksten, rapporten, mailings of notities en heb je het gevoel dat ze aantrekkelijker kunnen? In mijn cursus Pakkend schrijven leer je de basistechnieken waarmee je elke tekst aantrekkelijker maakt. Bekijk nu deze cursus, tijdelijk slechts 79 euro!

Bekijk de cursus Pakkend schrijven

Voor gevorderden: cursus Storytelling in je tekst

Ga een stap verder en leer hoe je van je tekst een onweerstaanbaar verhaal maakt. In deze cursus oefen je met concrete schrijftechnieken die je steeds opnieuw kunt inzetten om je artikelen meer spanning, structuur en verrassing te geven.

Bekijk de cursus Storytelling in je tekst

Creatief schrijven? Ontgrendel je verbeelding

Houd je van creatief schrijven? Volg dan de online videoworkshop Korte verhalen schrijven – ontgrendel je verbeeldingBetaal en begin vandaag nog. Al 250 mensen gingen je voor! Na afloop heb je gegarandeerd een kort verhaal geschreven. Soms is een kort verhaal de eerste stap naar een boek.

Bekijk de cursus Kort verhaal - ontgrendel je verbeelding

Luister de Schrijfvis-podcast

Verrassende interviews met inspirerende schrijvers, copywriters, journalisten zoals Mensje van Keulen, Govert Schilling, Aartjan van Erkel, Jozua Douglas en de bekendste literair agent van Nederland.

Luister de podcast

Dennis Rijnvis

About Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis, journalist voor onder meer De Volkskrant, Quest, Nu.nl en Psychologie Magazine. Maar ook schrijver van de thriller Savelsbos, uitgegeven door Cargo/De Bezige Bij. Op dit blog deel ik mijn inzichten en ervaringen op het gebied van schrijven.

Leave a Reply