Skip to main content

Podcast: hoe schrijf je een goed sinterklaasgedicht?

By november 24th, 2021Schrijftips algemeen

Waarom ik sinterklaasgedichten schrijven voor anderen zo leuk vind? Stiekem denk ik dat het een beetje voyeurisme is. Ik krijg een inkijkje in het leven van andere mensen, die een gedicht willen voor iemand die ik helemaal niet ken. Als ik zo’n gedicht schrijf, weet ik: dit gaat voorgelezen worden, ik ben straks onderdeel van een sinterklaasfeest van anderen. Dat vind ik grappig.

Diana de Veld is journalist voor medische tijdschriften. Maar in de decembermaand schrijft ze ook veel sinterklaasgedichten. Ze runt namelijk de website eenhelepiet.nl, waar je persoonlijke sinterklaasgedichten bij haar kunt bestellen voor je familieleden of vrienden, zodat je zelf niet hoeft te dichten. In de nieuwe Schrijfvis-podcast onthult Diana tips en trucs over het schrijven van sinterklaasgedichten.

Luister de podcast via Spotify Luister de podcast via Apple

In deze aflevering krijg je antwoord op de volgende vragen: wat is het beste rijmschema voor een sinterklaasgedicht? Wanneer gebruik je een rijmwoordenboek? Hoe krijg je een gedicht zo snel mogelijk op papier? Verder hoor je het gedicht dat Diana binnen tien minuten schreef over Schrijfvis.

Wil je meer lezen over sinterklaasgedichten, lees dan:

Schrijf je net als 10.000 anderen in voor mijn wekelijkse schrijftip. De ‘gouden’ tip ontvang je meteen! Klik op de mail.

Boek schrijven?

Abonneer je op mijn speciale nieuwsbrief voor schrijvers van boeken. Elke week inspiratie en tips.

Wie is Schrijfvis eigenlijk? En wat kun je hier doen?

Klik op de button en neem een kijkje bij de cursussen: je kunt meteen beginnen!

Welke schrijfcursus op Schrijfvis past bij jou? Vergelijk de cursussen

Luister de Schrijfvis-podcast

Verrassende interviews met inspirerende schrijvers, copywriters, journalisten zoals Mensje van Keulen, Govert Schilling, Aartjan van Erkel, Jozua Douglas en de bekendste literair agent van Nederland.

Luister de podcast

Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis, journalist voor onder meer De Volkskrant, Quest, Nu.nl en Psychologie Magazine. Maar ook schrijver van de thriller Savelsbos, uitgegeven door Cargo/De Bezige Bij. Op dit blog deel ik mijn inzichten en ervaringen op het gebied van schrijven.

Leave a Reply