Zakelijk schrijven met aantrekkingskracht

Online cursus - via live videoverbinding in je huiskamer

Leer de beste schrijftechnieken

Bereik meer met e-mails, webteksten en artikelen

Win klanten en collega's voor je

Je staart naar een leeg scherm. Daar waar je nu die knipperende cursor ziet, moet straks de tekst verschijnen van die belangrijke e-mail, of dat artikel waarmee je iets gedaan wilt krijgen van vakgenoten, of indruk wilt maken op klanten. Maar hoe ga je dat aanpakken?

Je dwingt jezelf gewoon te beginnen. Iedereen kan toch schrijven? Maar als je de eerste alinea’s terugleest, begin je weer te twijfelen. Lopen die zinnen wel lekker? Ben je niet te langdradig, gebruik je geen overbodige woorden? En is dit interessant genoeg om de aandacht van mensen vast te houden? Als je jezelf hierin herkent, bedenk dan dat het ook anders kan.

Stel je voor dat je vol zelfvertrouwen begint met schrijven, omdat je weet dat je een tekst kunt schrijven waar je lezers als vanzelf doorheen ‘vliegen’. Je weet hoe je je jouw kennis omzet in heldere alinea’s waarmee je hun aandacht vasthoudt, hoe je rake zinnen componeert die je verhaal tot leven brengen, en hoe je met juiste anekdote op de juiste plek de sympathie van je lezers wint. Je hebt de structuur van je teksten al bij voorbaat in je hoofd, en kun je ook nog eens een stuk sneller schrijven.

Dit is geen onbereikbaar droombeeld, ook niet als je op dit moment vaak worstelt met schrijven.

Niemand wordt geboren als goede schrijver, maar iedereen kan leren om aantrekkelijke teksten te componeren wanneer de juiste kennis, voorbeelden en oefeningen worden aangereikt. In de cursus Zakelijk schrijven met aantrekkingskracht leer je in een halve dag de beginselen van aantrekkelijk schrijven, en daarvan zul je de rest van je carrière profiteren.

Let op: deze cursus wordt live gegeven op vrijdag 28 augustus van 14 – 17 uur via een online videoverbinding. De prijs is 98 euro, daarmee krijg je 40 procent korting op de prijs voor een cursus op locatie.  Als je je inschrijft, krijg je een link in je mail waarmee je kunt inloggen op de livestream. Je hoeft alleen maar op de link te klikken op het afgesproken tijdstip en je kunt de cursus live volgen, het is alsof ik bij je in de huiskamer zit. Natuurlijk kun je ook gewoon terugpraten, en krijg je feedback op de oefeningen – alles is precies hetzelfde als in een cursus op locatie.

(lees hieronder wat je precies gaat leren)

Cursus Zakelijk schrijven met aantrekkingskracht– Wat ga je leren?

Je raakt vertrouwd met schrijftechnieken van toonaangevende copywriters van topbedrijven, journalisten en auteurs van invloedrijke boeken. Je leert hoe je deze kunt toepassen in het dagelijks leven bij het schrijven van e-mails, artikelen, blogs, rapporten. Dit kan je op allerlei manieren vooruit helpen in je carriere. Uiteindelijk zul je met steeds meer zelfvertrouwen achter je computer zitten als je iemand per e-mail wilt overtuigen, of als je artikelen of blogs schrijft waarmee je naam wilt maken in je vakgebied en klanten wilt aantrekken.

Natuurlijk is aantrekkelijk schrijven een kwestie van veel oefenen – daarom is de workshop zeer interactief. Nog tijdens de bijeenkomst ga je aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Je krijgt onmiddellijk feedback.

Na het volgen van de cursus heb je een goed begrip van wat er bij het schrijven van een goede tekst komt kijken. Je weet precies waar je nog verder aan moet schaven. Hoe meer je oefent met de geleerde schrijftechnieken, hoe enthousiaster mensen zullen gaan reageren op je teksten, je zult je visie en kennis beter kunnen overbrengen.  Maar misschien wel het belangrijkste: je zult meer plezier krijgen in het schrijven. Weinig geeft zo veel voldoening als het schrijven van een tekst waarvan lezers enthousiast worden.

Aan bod komt:

  • De structuur van aantrekkelijke e-mails en teksten
  • De kracht van anekdotes en beeldend schrijven
  • De beste opbouw van alinea’s
  • Hoe je jargon omzet in verleidelijke taal

Zij gingen je voor

"Wat ik goed vond, was eigenlijk hetzelfde als wat ik goed aan je blog vind: het is down-to earth, praktisch, met hier en daar wat zelfspot een een grapje. Je hebt een duidelijke boodschap, en de flow van de cursus is afhankelijk van de deelnemers, en dat maakt het fijn dynamisch (je zit niet je ppt slides op te dreunen). De schrijfopdrachten waren leuk en verrassend effectief: direct resultaat dus."

Stefan

"Dat je mij ter plekke aan het schrijven kreeg is het grootste compliment. Nergens ga ik direct met een opdracht aan de slag.Ik vroeg me af waarom jou wel lukte wat in andere trainingen weerstand opwekt.De crux zit in je kwetsbaarheid. Je vertelt over je eigen worstelingen en plaatst jezelf naast de cursist, niet erboven. Je vertelde (en ik geloofde), dat het OK was om fouten te maken en kon mijn perfectionisme loslaten. Ik dacht niet na, ging schrijven (huh, dat lukt?) en de wereld is niet vergaan… Dit vind ik de toegevoegde waarde van de cursus. Je over een innerlijke blokkade helpen."

Renee

"De cursus was heel praktisch, waardoor je als deelnemer dus niet constant ‘achterover’ kunt leunen. Dat is heel goed. Verder leg je duidelijk en losjes uit, wat heel fijn is, en had je duidelijk bedacht wat je ons allemaal wilde vertellen."

Xander

"Ik vond het goed dat de cursus heel concreet was. Vrijwel alles was direct bruikbaar en de inhoud was to-the-point. Jouw ‘coaching on the job’ was ook waardevol. Knap hoe je voor iedereen meteen een advies had. Ik heb dan ook een aantal goede tips gekregen. En fijn dat we geen tijd verdeden met obligate voorstelrondjes, maar direct aan de slag gingen met leuke en leerzame informatie."

Janneke

"Toevallig kreeg ik de vraag onder ogen om drie dingen te bedenken waar je vandaag dankbaar voor bent. (Komt uit de positieve psychologie; als je geen context hebt klinkt het misschien zweverig of vaag. Wat het niet is.) Nou, ik ben dankbaar dat ik in staat ben geweest om deze cursusavond te volgen. Kunnen doen wat je leuk vindt is niet altijd vanzelfsprekend."

Ingrid

Waarom bij mij een cursus volgen?

  • Als freelance journalist weet ik uit ervaring hoe je aantrekkelijke teksten schrijft die mensen raken. Ik schreef in de afgelopen 15 jaar honderden artikelen voor onder meer De Volkskrant, NRC, Psychologie Magazine en Quest.
  • Ik verdiep me al jarenlang in schrijftechnieken en de werkwijze van goede schrijvers. Het resultaat daarvan is mijn blog Schrijfvis, waar maandelijks 30.000 mensen schrijftips lezen.
  • Zelf ben ik ook auteur. In 2013 verscheen er een thriller van mijn hand, Savelsbos, uitgegeven door uitgeverij De Bezige Bij/Cargo en genomineerd voor de Schaduwprijs (voor beste spannende debuut).
  • Met cursussen geven heb ik veel ervaring – eerder gaf ik de cursus Bloggen voor meer klanten die inmiddels door 200 mensen is gevolgd en goede recensies krijgt.
  • Mijn schrijfcarrière heb ik voor een belangrijk deel te danken aan het componeren van overtuigende e-mails. Ik doe al jaren acquisitie via mail.

 

Vrijdag 28 augustus – Cursus: Zakelijk schrijven met aantrekkingskracht (interactief, via live video)
Tijdstip: :14:00 – 17:00 uur
Locatie: je eigen bureau. Nog plekken beschikbaar – Schrijf je in!

De prijs is 98 euro, daarmee krijg je 40 procent korting op de originele prijs voor de cursus op locatie (179 euro). Na betaling krijg je een gespecificeerde rekening in je mailbox. Je kunt tot een week van tevoren kosteloos annuleren (je geld wordt dan teruggestort). Let op na 1 juli wordt de prijs weer hoger. 

Klik hier om je in te schrijven

Bekijk de video

Doe je mee met de cursus Zakelijk schrijven?


Schrijf je in via eventbrite