Skip to main content

Deze 4 online cursussen kun je nu volgen op Schrijfvis

Schrijven is als zwemmen, je leert het door te doen. De online schrijfcursussen op Schrijfvis zijn opgebouwd uit concrete tips, inspirerende oefeningen en snelle feedback.

In het filmpje hierboven leg ik uit waarom ik de uitgelezen persoon ben om je te helpen om pakkender te schrijven.

Hieronder vind je een overzicht van de schrijfcursussen. Sommige volg je tijdens een live-sessie via Zoom, dus op één vaste datum en moment. Andere workshops volg je op je eigen tempo en in je eigen tijd in een online omgeving. Hieronder vind je het aanbod.

Live workshop: Creatiever schrijven met ChatGPT

Aantrekkelijk schrijven met een vleugje kunstmatige intelligentie

blog schrijven

Hoe kun je pakkender schrijven met hulp van kunstmatige intelligentie? In deze online workshop via Zoom krijg je handvatten om jouw schrijfproces creatiever te maken met ChatGPT, zonder té veel mee te gaan in de hype.

Vorm: workshop op een vaste datum en tijdstip via Zoom, waarbij ik je live begeleid.Klik op de button om de eerstvolgende cursusdatum te bekijken.

Bekijk de cursus Creatiever schrijven met ChatGPT


Online cursus: Pakkend schrijven

Een basiscursus aantrekkelijk schrijven

Iedereen kan toch schrijven? Ja, op school hebben we allemaal geleerd hoe we foutloos schrijven op het gebied van grammatica en spelling. Maar hoe je aantrekkelijk schrijft? Dat moest je zelf uitvinden. In deze online schrijfcursus leer je hoe je elke tekst pakkender maakt met schrijftechnieken die je niet op school leerde. Of het nu gaat om rapporten, webteksten, artikelen of e-mails.
Geschikt voor: iedereen die zijn teksten aantrekkelijker wil maken. Van rapporten tot webteksten en e-mails.
Vorm: video, tekst en interactieve oefeningen in een online omgeving – te volgen in je eigen tijd op je eigen moment.

Bekijk de cursus Pakkend schrijven

Online Cursus Storytelling in je tekst

Maak van elke tekst een onweerstaanbaar verhaal

Met deze online schrijfcursus zet je de volgende stap als schrijver van lange artikelen. Je krijgt inzicht in talloze technieken waarmee je van een tekst een verhaal maakt dat je lezers van begin tot einde boeit. Je leert om je lezers bij de lurven te pakken in de eerste alinea, verhalen slim te structureren, te spelen met spanning en ervoor te zorgen dat een verhaal beklijft.
Geschikt voor iedereen die meer wil leren over de opbouw langere verhalen voor een groot publiek. Bijvoorbeeld als je blogs schrijft, of lange artikelen wil publiceren in kranten en tijdschriften.
Vorm: video, tekst en interactieve oefeningen in een online omgeving. Te volgen in je eigen tijd, op je eigen moment. Duur 3,5 uur.

Bekijk de cursus Storytelling

Online cursus Kort verhaal

Ontgrendel je verbeelding

tekst redigeren

Welke korte verhalen (fictie) zitten er in jouw verbeelding? Daar ga je achterkomen in deze workshop. Je krijgt in 7 stappen handvatten waarmee je jezelf in de juiste staat brengt voor het schrijven. Je experimenteert met inspiratie-routines van bekende schrijvers en oefent om je eigen inspiratie om te zetten in een ruw verhaal met een begin en een einde.

Vorm: video’s en interactieve oefeningen in een online omgeving. Te te volgen in je eigen tijd, op je eigen moment. Aan het einde van deze workshop die je in een uur tot 1,5 uur kunt afronden, weet je hoe je uit kleine ingevingen een kort verhaal kunt opbouwen. 

Bekijk de workshop Kort Verhaal


Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis, journalist voor onder meer De Volkskrant, Quest, Nu.nl en Psychologie Magazine. Maar ook schrijver van de thriller Savelsbos, uitgegeven door Cargo/De Bezige Bij. Op dit blog deel ik mijn inzichten en ervaringen op het gebied van schrijven.

Leave a Reply