Skip to main content

Wie is Schrijfvis en wat kan hij voor me doen?

Dit blog – Schrijfvis – begon met een bericht over 21 woorden die je beter kunt schrappen uit je teksten

Ik schreef het puur voor de lol, in een verloren uurtje. Mijn échte werk was schrijven voor kranten, tijdschriften en websites, zoals Nu.nl, De Volkskrant, Quest, NRC en Psychologie magazine. Ik was fulltime freelance journalist. 

Nu, vijf jaar later, besteed ik een groot deel van mijn tijd aan deze website. Want dat eerste artikeltje over 21 overbodige woorden ging ‘viral’. Schrijfvis heb ik uitgebouwd tot één van de grootste Nederlandse schrijfblogs met een onuitputtelijke voorraad schrijftips en 50.000 bezoekers per maand. De vreemde naam is afgeleid van mijn achternaam – ik heet Dennis Rijnvis. 

Inmiddels ben ik naast schrijver en freelance journalist dus ook schrijftrainer. Meer dan 2.000 schrijvers en volgden al één van de vier online schrijfcursussen op Schrijfvis – van zakelijk schrijven tot fictie. Je kunt ook me inhuren voor een schrijftraining bij jou op kantoor (zie mijn incompany-trainingen). Tot mijn klanten behoren organisaties als Vodafone, Eiffel, Waterschap Limburg, Moneybird en Het Nederlands Dagblad.

Mijn allerbelangrijkste schrijftip krijg je meteen als je hieronder een eerste kleine stap zet naar een samenwerking met Schrijfvis.

Wat kan ik voor je doen?

? Abonneer je gratis op mijn schrijftips
Schrijf je in op mijn wekelijke inspiratiemail vol tips waarmee je je teksten aantrekkelijker maakt. Mijn allerbelangrijkste schrijftip krijg je dan meteen in je mailbox.
Schrijf je hier in.

? Online cursus: leer pakkend schrijven en krijg feedback
Wil je snel en gericht leren om pakkender te schrijven? Volg één van mijn online schrijfcursussen. De beste optie is ‘mét feedback’. Je krijgt dan gerichte feedback op een tekst die je hebt geschreven met behulp van de schrijftechnieken uit de cursus.
Kijk hier voor meer info en prijzen

? Incompany-training bij jou op kantoor
In mijn bedrijfstrainingen geef ik medewerkers de handvatten om aantrekkelijker en met meer plezier te schrijven. Alle trainingen worden op maat gemaakt met voorbeelden uit jullie werk en bijpassende oefeningen, zodat jullie de tips meteen kunnen toepassen. Mail naar schrijfvis(at)gmail(punt)com
Stuur me een e-mail

✍️ Huur me in als (SEO)-schrijver
Je kunt me ook inhuren om blogs, webpagina’s of nieuwsbrieven voor jou of je organisatie te schrijven. Als ik een klik heb met je dienst of product, kan ik je naar de top van Google schrijven met aantrekkelijke verhalen. Maar let op: dat is niet binnen een paar dagen gebeurd. Het vereist geduld, overleg en waarschijnlijk meerdere artikelen. Mijn tarief is 80 euro ex BTW per uur.  Mail naar schrijfvis(at)gmail(punt)com voor meer informatie.

Stuur me een e-mail
schrijfvispodcastfoto1

Stuur me een e-mail

Het e-mailadres is schrijfvis(at)gmail(punt)com
Gewoon ‘hallo’ zeggen mag ook 🙂


Stuur me een mail voor meer informatie