Skip to main content

Podcast: zo debuteer je met een kinderboek – in de leer bij mijn goede vriend Tim van den Berg

By januari 7th, 2022Boek schrijven
kinderboek

Een van mijn beste vrienden – Tim van den Berg – debuteerde onlangs met een kinderboek Nog één dag, over een jongen die dezelfde dag steeds opnieuw beleeft – een soort Groundhog Day voor kinderen dus. 

Ik kocht zijn boek in de lokale boekhandel en hij schreef er een boodschap in waar ik een beetje zenuwachtig van werd. Zie hieronder:

Kinderboek schrijven? Deze methode werkt

Zoals je ziet: schrijven is voor ons ook een beetje competitie. Ik dacht altijd dat ik de succesvolle schrijver van ons tweeën was, maar inmiddels staat het 1-1. En ik kijk met enige jaloezie naar de snelheid waarmee Tim zijn boek schreef. Hij gebruikte een speciale methode van schrijfcoach Mireille Geus, die eerder te gast was in mijn podcast.

Het gekke is dat hij zich volgens die methode eerst moest inhouden om niet te veel te schrijven. Maar toen hij eenmaal begon, rondde hij razendsnel de eerste versie van Nog één dag af. In de podcast hieronder legt Tim zijn bijzondere werkwijze uit. We bespreken ook wat hem inspireerde tot het schrijven van zijn kinderboek, welke woorden hij te vaak gebruikt, en hoe hij lol houdt in het schrijven.

Luister de podcast via Spotify Luister de podcast via Apple

Aanrader: Nog één dag

Ik geef toe: ik ben bevooroordeeld. Maar Nog één dag is een absolute aanrader. Ieder kind zou de moderne versie van Groundhog Day moeten lezen. Hier kun je het boek bestellen.

Mis geen schrijftips…

Schrijf je net als 10.000 anderen in voor mijn wekelijkse schrijftip. De ‘gouden’ tip ontvang je meteen! Klik op de mail.

Boek schrijven?

Abonneer je op mijn speciale nieuwsbrief voor schrijvers van boeken. Elke week inspiratie en tips.

Wie is Schrijfvis eigenlijk? En wat kun je hier doen?

Klik op de button en neem een kijkje bij de cursussen: je kunt meteen beginnen!

Welke schrijfcursus op Schrijfvis past bij jou? Vergelijk de cursussen

Dit is mijn basiscursus: Pakkend Schrijven!

Schrijf je webteksten, rapporten, mailings of notities en heb je het gevoel dat ze aantrekkelijker kunnen? In mijn cursus Pakkend schrijven leer je de basistechnieken waarmee je elke tekst aantrekkelijker maakt. Bekijk nu deze cursus, tijdelijk slechts 79 euro!

Bekijk de cursus Pakkend schrijven

Voor gevorderden: cursus Storytelling in je tekst

Ga een stap verder en leer hoe je van je tekst een onweerstaanbaar verhaal maakt. In deze cursus oefen je met concrete schrijftechnieken die je steeds opnieuw kunt inzetten om je artikelen meer spanning, structuur en verrassing te geven.

Bekijk de cursus Storytelling in je tekst

Creatief schrijven? Ontgrendel je verbeelding

Houd je van creatief schrijven? Volg dan de online videoworkshop Korte verhalen schrijven – ontgrendel je verbeeldingBetaal en begin vandaag nog. Al 250 mensen gingen je voor! Na afloop heb je gegarandeerd een kort verhaal geschreven. Soms is een kort verhaal de eerste stap naar een boek.

Bekijk de cursus Kort verhaal - ontgrendel je verbeelding

Luister de Schrijfvis-podcast

Verrassende interviews met inspirerende schrijvers, copywriters, journalisten zoals Mensje van Keulen, Govert Schilling, Aartjan van Erkel, Jozua Douglas en de bekendste literair agent van Nederland.

Luister de podcast

Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis, journalist voor onder meer De Volkskrant, Quest, Nu.nl en Psychologie Magazine. Maar ook schrijver van de thriller Savelsbos, uitgegeven door Cargo/De Bezige Bij. Op dit blog deel ik mijn inzichten en ervaringen op het gebied van schrijven.

Leave a Reply