Skip to main content

Podcast: zo debuteer je met een kinderboek – in de leer bij mijn goede vriend Tim van den Berg

By januari 7th, 2022Boek schrijven
kinderboek

Een van mijn beste vrienden – Tim van den Berg – debuteerde onlangs met een kinderboek Nog één dag, over een jongen die dezelfde dag steeds opnieuw beleeft – een soort Groundhog Day voor kinderen dus. 

Ik kocht zijn boek in de lokale boekhandel en hij schreef er een boodschap in waar ik een beetje zenuwachtig van werd. Zie hieronder:

Kinderboek schrijven? Deze methode werkt

Zoals je ziet: schrijven is voor ons ook een beetje competitie. Ik dacht altijd dat ik de succesvolle schrijver van ons tweeën was, maar inmiddels staat het 1-1. En ik kijk met enige jaloezie naar de snelheid waarmee Tim zijn boek schreef. Hij gebruikte een speciale methode van schrijfcoach Mireille Geus, die eerder te gast was in mijn podcast.

Het gekke is dat hij zich volgens die methode eerst moest inhouden om niet te veel te schrijven. Maar toen hij eenmaal begon, rondde hij razendsnel de eerste versie van Nog één dag af. In de podcast hieronder legt Tim zijn bijzondere werkwijze uit. We bespreken ook wat hem inspireerde tot het schrijven van zijn kinderboek, welke woorden hij te vaak gebruikt, en hoe hij lol houdt in het schrijven.

Luister de podcast via Spotify Luister de podcast via Apple

Aanrader: Nog één dag

Ik geef toe: ik ben bevooroordeeld. Maar Nog één dag is een absolute aanrader. Ieder kind zou de moderne versie van Groundhog Day moeten lezen. Hier kun je het boek bestellen.

Schrijf je net als 10.000 anderen in voor mijn wekelijkse schrijftip. De ‘gouden’ tip ontvang je meteen! Klik op de mail.

Boek schrijven?

Abonneer je op mijn speciale nieuwsbrief voor schrijvers van boeken. Elke week inspiratie en tips.

Wie is Schrijfvis eigenlijk? En wat kun je hier doen?

Klik op de button en neem een kijkje bij de cursussen: je kunt meteen beginnen!

Welke schrijfcursus op Schrijfvis past bij jou? Vergelijk de cursussen

Luister de Schrijfvis-podcast

Verrassende interviews met inspirerende schrijvers, copywriters, journalisten zoals Mensje van Keulen, Govert Schilling, Aartjan van Erkel, Jozua Douglas en de bekendste literair agent van Nederland.

Luister de podcast

Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis, journalist voor onder meer De Volkskrant, Quest, Nu.nl en Psychologie Magazine. Maar ook schrijver van de thriller Savelsbos, uitgegeven door Cargo/De Bezige Bij. Op dit blog deel ik mijn inzichten en ervaringen op het gebied van schrijven.

Leave a Reply