Skip to main content

Filmpje: deze woorden moet je vaker schrappen

By september 25th, 2019Schrijftips algemeen

Schrijven is schrappen. Maar welke woorden haald je dan precies uit je tekst? In de onderstaande video geef ik antwoord op die vraag. Het filmpje is een aanvulling bij mijn artikel over 21 woorden die je vaker kunt schrappen. Het is één van de meest gelezen blogs op Schrijfvis.

Lees hier de originele post:
– Deze 21 woorden kun je vaker schrappen
En het aanvullende artikel:
– Deze 9 zinsdelen maken je tekst langdradig

* Meer tips met de insteek ‘schrijven is schrappen’ vind je in het ongenaakbare schrijfhandboek van Jan Renkema, Schrijfwijzer. Na het lezen van dit boek besef je hoe belangrijk beknopt schrijven is.

*De stelregel van Jeroen Brouwers over het gebruik van ‘maar’ komt uit het boek De wil en de weg (een geweldig boek over schrijven) van Jan Brokken.

Geen schrijftips missen? Schrijf je dan net als 10.000 schrijf- en taalliefhebbers in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met schrijftips, de Schrijfvis.

Wil je een boek schrijven? Meld je dan aan voor de Boekschrijfvis – mijn speciale nieuwsbrief voor schrijvers van boeken en korte verhalen. 

Wil je dat ik je persoonlijk begeleid? Volg de cursus Zakelijk Schrijven bij Schrijfvis

Schrijf je in voor een cursus
Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis, journalist voor onder meer De Volkskrant, Quest, Nu.nl en Psychologie Magazine. Maar ook schrijver van de thriller Savelsbos, uitgegeven door Cargo/De Bezige Bij. Op dit blog deel ik mijn inzichten en ervaringen op het gebied van schrijven.

Leave a Reply