Skip to main content
 

Creatiever schrijven met ChatGPT

Stroomlijn je schrijfproces met een vleugje kunstmatige intelligentie

Schrijven kan een feestje zijn. Met een incompany-training van Schrijfvis maak je de teksten van je organisatie pakkender en breng je schrijfplezier op de werkvloer. 

Schrijven is als zwemmen. Je leert het door te doen. In mijn incompany-trainingen blijft het niet bij praten: de handen gaan uit de mouwen en de vingers vliegen over het toetsenbord.  

Met de deelnemers bespreek ik natuurlijk eerst voorbeelden van jullie teksten. Maar we gaan vooral aan de slag.  Met concrete oefeningen krijgt iedereen de handvatten om pakkender en met meer schwung te schrijven.  

Incompany-trainingen van Schrijfvis worden op maat gemaakt. Het precieze onderwerp bepalen we in overleg. 

Waar gaan de incompany-trainingen over?

Of het nu gaat om artikelen, e-mails, webteksten, of rapporten, alle schrijftips zijn direct toepasbaar op eigen werk. En in de week na de training krijgen alle deelnemers de kans om me een tekst te mailen en persoonlijke feedback te ontvangen. Dit zijn de onderwerpen waarover ik vaak cursussen geef: 

?? Klantgericht schrijven
?? Storytelling
?? Bloggen
?? Pakkende teksten voor websites
?? SEO-teksten die óók aantrekkelijk zijn

Alle schrijftechnieken die je leert in mijn incompany-trainingen komen uit de praktijk. Ik werkte 15 jaar lang als journalist voor de Volkskrant, Quest en Psychologie Magazine. En in de afgelopen jaren bouwde ik Schrijfvis.nl uit tot één van de populairste websites over schrijven.

Hiernaast zie je een greep uit de bedrijven waarvoor ik eerder incompany-training organiseerden.

Wat voor incompanytraining wil jij?

Stuur me een e-mail voor meer informatie over prijzen en de mogelijke invulling van jouw training.
(het e-mailadres is schrijfvis(at)gmail(punt)com 

Stuur me een e-mail

Zij gingen je voor

"Wat ik goed vond, was eigenlijk hetzelfde als wat ik goed aan je blog vind: het is down-to earth, praktisch, met hier en daar wat zelfspot een een grapje. Je hebt een duidelijke boodschap, en de flow van de cursus is afhankelijk van de deelnemers, en dat maakt het fijn dynamisch (je zit niet je ppt slides op te dreunen). De schrijfopdrachten waren leuk en verrassend effectief: direct resultaat dus."

Stefan

"Dat je mij ter plekke aan het schrijven kreeg is het grootste compliment. Nergens ga ik direct met een opdracht aan de slag.Ik vroeg me af waarom jou wel lukte wat in andere trainingen weerstand opwekt.De crux zit in je kwetsbaarheid. Je vertelt over je eigen worstelingen en plaatst jezelf naast de cursist, niet erboven. Je vertelde (en ik geloofde), dat het OK was om fouten te maken en kon mijn perfectionisme loslaten. Ik dacht niet na, ging schrijven (huh, dat lukt?) en de wereld is niet vergaan… Dit vind ik de toegevoegde waarde van de cursus. Je over een innerlijke blokkade helpen."

Renee

"De cursus was heel praktisch, waardoor je als deelnemer dus niet constant ‘achterover’ kunt leunen. Dat is heel goed. Verder leg je duidelijk en losjes uit, wat heel fijn is, en had je duidelijk bedacht wat je ons allemaal wilde vertellen."

Xander

"Ik vond het goed dat de cursus heel concreet was. Vrijwel alles was direct bruikbaar en de inhoud was to-the-point. Jouw ‘coaching on the job’ was ook waardevol. Knap hoe je voor iedereen meteen een advies had. Ik heb dan ook een aantal goede tips gekregen. En fijn dat we geen tijd verdeden met obligate voorstelrondjes, maar direct aan de slag gingen met leuke en leerzame informatie."

Janneke

"Toevallig kreeg ik de vraag onder ogen om drie dingen te bedenken waar je vandaag dankbaar voor bent. (Komt uit de positieve psychologie; als je geen context hebt klinkt het misschien zweverig of vaag. Wat het niet is.) Nou, ik ben dankbaar dat ik in staat ben geweest om deze cursusavond te volgen. Kunnen doen wat je leuk vindt is niet altijd vanzelfsprekend."

Ingrid

Bekijk de video

Stuur me een e-mail

Het e-mailadres is schrijfvis(at)gmail(punt)com


Stuur me een mail voor meer informatie