Skip to main content
 
 

Topartikel

Online cursus voor tekstschrijvers en bloggers

Leer topartikelen schrijven waarmee je meer lezers en opdrachtgevers voor je wint

Je staart naar een moeizaam lopende alinea van je artikel. Je schudt je hoofd, drukt op de delete-knop, en je begint opnieuw, voor de derde keer. Je weet dat je een topartikel kunt schrijven. Maar hoe pak je het precies aan?

Alle informatie zit al in je hoofd: leuke inzichten, verrassende feitjes en anekdotes. Hoe maak je daar nou een goed lopend verhaal van? Dat is voor elke schrijver soms lastig.

Maar je hoeft niet steeds vast te lopen bij het schrijven van artikelen. Dit klinkt misschien als een sprookjesbeeld, maar stel je de volgende situatie voor: je weet precies hoe je met beeldende taal een pakkend begin schrijft. Je hebt de structuur van je artikel al bij voorbaat in je hoofd. Je verpakt informatie in spanningsbogen en je kent nog veel meer schrijftechnieken waarmee je de aandacht van je lezer tot de laatste alinea vasthoudt.  Ook over de afsluiting van je artikel heb je al nagedacht: je weet met welk einde je ervoor kunt zorgen dat je artikel blijft hangen. 

Dit is niet iets onbereikbaars. Het is een kwestie van oefenen met de juiste aanwijzingen. In de online cursus Topartikel geef ik je de inzichten die je nodig hebt om alle denkbare informatie in een pakkende tekst te gieten. In 7 modules leer je de belangrijkste lessen die ik in 15 jaar heb opgedaan bij het schrijven van artikelen voor onder meer Volkskrant, Quest. Psychologie Magazine en mijn blog Schrijfvis, waarmee ik inmiddels bijna 100.000 lezers per maand trek. De cursus staat nu voor je klaar, je krijgt meteen na betaling toegang. 

De prijs is normaal gesproken 99 euro. Maar ik wil trouwe lezers van Schrijfvis belonen. Omdat jij via een speciale voordeellink bent binnengekomen, krijg je 30 procent korting: je kunt de cursus voor 69 euro volgen. Hieronder lees je wat je precies krijgt.

Betaal & begin
Schrijfvis

Wat ga je leren en hoe?

In de cursus topartikelen schrijven krijg je de structuur en de schrijftechnieken die ik tot op de dag van vandaag gebruik bij bijna al mijn artikelen. In mijn ogen is deze cursus onmisbaar voor tekstschrijvers, bloggers en iedereen die artikelen voor een groot publiek wil schrijven. In de video hieronder leg uit waarom. Daaronder lees je precies welke onderwerpen aan bod komen, wat je krijgt, en wat er van je wordt verwacht. 

 

 • Hoe bedenk je een goede invalshoek voor je verhaal?
 • Hoe begin je een artikel op een aantrekkelijke manier?
 • Hoe schrijf je beeldend?
 • Hoe houd je de aandacht van de lezer vast?
 • Hoe bouw je een artikel slim op, zonder dat je van de hak op de tak springt?
 • Hoe zorg je voor een goede spanningsboog?
 • Hoe schrijf je een aantrekkelijk einde?

Wat krijg je?

 • 7 lessen met voorbeelden en instructies voor het schrijven van topartikelen
 • Een interactieve PDF met een structuur voor artikelen die je steeds opnieuw kunt gebruiken
 • 7 video’s waarin ik aanvullende tips en uitleg geef
 • audioversies van alle lessen die kunt beluisteren waar je maar wil: in de trein, op de fiets in de sportschool

Wat wordt er van jou verwacht? 

Ja, ook van jou wordt iets verwacht. Goed leren schrijven, is een kwestie van hard werken en jezelf steeds opnieuw willen verbeteren.  Je krijgt in deze training alle handvatten en technieken voor het schrijven om goede artikelen en een flinke voorsprong op mensen die zonder deze voorkennis verhalen schrijven. Maar het is aan jou om ermee te oefenen, zodat je ze echter onder de knie krijgt.

Kortom: je hebt doorzettingsvermogen nodig, zelfkritiek en de wil om van jezelf een betere schrijver te maken.

Binnen 2,5 uur kun je de inhoud van deze cursus voor de eerste keer tot je nemen. Daarna is het een kwestie van jezelf bekwamen in de geleerde technieken. Je kunt dan actief met je eigen artikelen aan de slag, met behulp van een interactief werkblad. Hoe vaker je terugkomt bij de cursus, hoe beter je het schrijven van topartikelen in je vingers zult krijgen. Je kunt de lessen eindeloos gebruiken als houvast bij nieuwe verhalen. 

Krijg ik feedback op mijn verhalen? 

In principe is deze cursus gebaseerd op zelfstudie. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen voor een betaalbare prijs de belangrijkste technieken van het schrijven van artikelen bij te brengen. Als je iemand zoekt die met een rode pen door je verhaal gaat, is een privécoach  een betere keus.

Zelf heb ik schrijven ook geleerd door zelfstandig te experimenteren. Pas toen ik zelf tevreden was, stuurde ik  mijn artikelen naar kranten en tijdschriften, of publiceerde ik ze op mijn blog. Dat zijn in mijn ogen sowieso de enige mensen die echt feedback kunnen geven – je lezers en opdrachtgevers. 

Maar kan ik je dan geen vragen stellen? 

Natuurlijk wel. Als je iets niet snapt aan de cursus of de inhoud van het materiaal, kun je een mail sturen naar een speciaal adres. Ook als je een algemene vraag hebt over het schrijfproces waar alle cursisten van kunnen profiteren, mag je me een mail sturen. Het antwoord zal ik dan ook publiceren op een speciale vragenpagina. Kortom: natuurlijk wil ik je helpen, maar wel binnen grenzen.

Ja, ik wil de cursus Topartikel volgen met 30 procent korting!


Betaal & begin