Skip to main content
 

Creatief schrijven voor meer Google-bezoekers

Basiscursus SEO-teksten schrijven

Hoe trek je met creatieve schrijftechnieken meer Google-bezoekers naar jouw website. of de website van je werk of klant? Dat leer je in deze schrijfcursus. Je kunt online deelnemen op vrijdag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur via Zoom.

Als je SEO zegt, beginnen de meeste tekstschrijvers, journalisten en andere creatievelingen te zuchten. Dat zijn toch teksten die zijn geschreven voor zoekmachines? Dan herhaal je toch steeds hetzelfde woord in je tekst om hoger te komen in Google? 

Tien jaar geleden was dat inderdaad zo, maar er is veel veranderd. De grootste zoekmachine op aarde is slimmer geworden. Het algoritme meet bijvoorbeeld hoe mensen reageren op de tekst van een zoekresultaat dat ze aanklikken. Vinden ze het antwoord op hun vraag? Of komen ze snel weer terug naar Google om verder te zoeken?

Kortom: je schrijft een SEO-tekst steeds minder voor zoekmachines, en steeds meer voor de mensen die erop zoeken. Miljoenen Nederlandse internetgebruikers speuren dagelijks naar dingen waar ze nieuwsgierig naar zijn. Hoe vis jij uit deze gigantische vijver een publiek van lezers en klanten met aantrekkelijke teksten als lokaas? 

Eén ding is zeker: als je een gemiddelde zoekopdracht intypt, kom je in de top 5 steeds minder eentonige teksten tegen. Juist met originele en inhoudelijke artikelen kun je in deze tijd een toppositie scoren.

Deze website is het levende bewijs dat creatieve teksten in Google tegenwoordig goed werken. Schrijfvis draait voor 80 procent op bezoekers uit Google. Elke dag vinden letterlijk duizenden mensen mijn website via de zoekmachine. In mijn SEO-teksten gebruik ik zo veel mogelijk creatieve schrijftechnieken uit de journalistiek en zelfs fictie. 

In deze basiscursus SEO-schrijven deel ik mijn belangrijkste strategieën en schrijftips voor het schrijven van creatieve SEO-teksten. Als je meer bezoekers en klanten wil trekken naar jouw website, is dit een unieke kans om de de basis te leren en te sparren met iemand die veel praktische ervaring heeft.

Sterker nog: in de training gaan we meteen samen werken aan een creatieve SEO-tekst die je jouw eerste bezoekers uit Google gaat opleveren. 

Deze online cursus wordt live gehouden via Zoom op 14 oktober en kost 119 euro. 

(Scroll naar beneden voor meer details over de cursus)

  

Claim je plek op 14 oktober (online)

Wat ga je leren?

De training Creatief schrijven voor meer Google-bezoekers draait om het bedenken en schrijven van goed scorende SEO-teksten. Je leert een simpel proces van 3 stappen waarmee je zelf bezoekers uit Google naar je website kunt trekken. Let op: deze cursus gaat niet over het technische gedeelte van SEO, zoals de laadsnelheid van je pagina’s en de structuur van je website. Aan bod komen: 

  • Hoe vind je een onderwerp en zoektermen waarmee je scoort in Google?
  • Hoe bouw je een goede SEO-tekst op?
  • Hoe troef je de concurrentie af met slimme schrijftechnieken?
  • Hoe bedenk je een kop met een wervende tekst die scoort in Google?
  • Hoe zorg je ervoor dat bezoekers uit Google links naar jouw website plaatsen?
  • Welke tools gebruik je om je teksten te volgen en aan te scherpen?
  • Hoe maak je klanten van bezoekers uit Google?

In het filmpje hieronder leg ik kort uit wat je van de cursus kan verwachten en wat SEO te maken heeft met jongleren 🙂

 

inspiratie

Van wie ga je leren en voor wie is deze workshop?

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor iedereen die houdt van creatief schrijven, maar ook goed wil scoren in Google (of het nu voor je eigen website is, of voor je werk of een klant). Voorkennis is niet nodig.

We gaan niet diep in op het technische gedeelte van SEO, maar bespreken het minimale dat je moet weten om goed scorende teksten te schrijven. De nadruk ligt op het creatieve schrijfproces en slim vooronderzoek.  

Waarom deze training bij mij volgen? 

SEO is de belangrijkste bouwsteen onder mijn bedrijf, Schrijfvis.nl. Deze website trekt dagelijks duizenden bezoekers uit Google door mijn SEO-teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van schrijven. Hieronder zie je een screenshot uit Google Analytics van het verkeer op Schrijfvis in de afgelopen drie jaar. In die periode trok ik in totaal meer dan 2 miljoen bezoekers.

Ik ben het levende bewijs dat de combinatie tussen creatief schrijven en SEO je veel lezers én klanten kan opleveren, ook als je niet technisch bent. Voor deze cursus heb ik al mijn ervaring en kennis ingezet om de meest effectieve schrijftechnieken en strategieën voor SEO voor je op een rijtje te zetten.

De online-cursus wordt gehouden via een live-verbinding op Zoom op vrijdag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

Claim je plek op 14 oktober (online) - 119 euro

Zij gingen je voor

Ik was al een tijdje bezig met het schrijven van een kort verhaal. Het kwam maar niet van de grond. Ik hoopte vooral mijn motivatie om te schrijven terug te vinden door de workshop te gaan volgen. En dat is gelukt! Met name de oefening om een paar gebeurtenissen uit het dagelijks leven te combineren in een verhaal heeft mij erg geïnspireerd. Ik had er al wel over gelezen maar toen dacht ik 'ik doe het wel op mijn manier'. Door deze oefening is er een verhaal in mijn hoofd ontstaan waar ik anders nooit op was gekomen.
De eerste versie heb ik dit weekend geschreven. Daar sta ik zelf echt van te kijken. Ik heb er heel veel plezier aan beleefd. Ik denk ook dat dat komt doordat ik het dicht bij mezelf heb gezocht (mede dankzij de oefening).

Eke ZollIk heb een eerste versie!

'Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan, zoals dat een kort verhaal een goede oefening is voor het schrijven van een boek, de woord associaties, dat dagelijkse gebeurtenissen de basis kunnen vormen voor een verhaal en ik weet veel meer over dialogen.'

Wilma LuitenVeel nieuwe inzichten opgedaan

'Heel erg goed en inspirerend hoe jij werkt met quotes, citaten, inzichten en adviezen van ‘grote’ schrijvers. Mijn belangrijkste inzicht - of verandering van mijn manier van werken - kwam van Ray Bradbury: schrijf iedere week een kort verhaal, na een jaar zitten er een paar goede tussen. De vermenging van het eigen dagelijks leven met fictie om verbeelding te ontgrendelen is ijzersterk.'

André JanseInspirerend!