Skip to main content

Schrijfvis

1-op-1-schrijfcoaching

Laten we samen jouw tekst aantrekkelijker maken

Stuur me je artikel, manuscript of presentatie. Ik lees alles en breng verbeterpunten in kaart.

Je ontvangt persoonlijke feedback per videoverbinding of in een gesprek op mijn kantoor.

Ontvang feedback op je aanpassingen in een uitgebreide mail (tweede videosessie is ook mogelijk).

Wil je je een artikel, boek, of presentatie zo snel mogelijk aantrekkelijker en overtuigender maken? Blijf dan niet in je eentje ploeteren, maar neem een schrijfcoach. Laat mij je persoonlijk begeleiden, kies voor Schrijfvis 1-op-1 schrijfcoaching.

Zit je vast met het schrijven van een artikel, boek of presentatie?

Je kunt de tientallen schrijftips op Schrijfvis doorlezen. Maar als je een snelle leercurve wilt doormaken, kun je me ook inhuren als je persoonlijke schrijfcoach. Dan neem ik je artikel, boek of presentatie onder de loep en maken we het samen helder, spannend en onvergetelijk voor de lezers.

Voordelen van Schrijfvis als schrijfcoach
Mijn persoonlijke aanpak kan je veel tijd besparen. Je werkt onder mijn begeleiding in drie stappen met een op jou toegespitst plan naar het eindresultaat dat je voor ogen hebt. Bijvoorbeeld:

 • Een boek dat interessant is voor uitgevers.
 • Een presentatie die blijft hangen bij collega’s of klanten
 • Een tekst waarmee je lezers trekt of klanten overtuigt

Scroll verder voor meer informatie (of maak meteen een afspraak – mail schrijfvis(at)gmail(punt)com

Ja, ik ga je mailen voor een afspraak

Mijn aanpak – wat leer je?

Bij mijn 1-op-1-schrijfcoaching hanteer ik een pragmatische aanpak, waarbij je in korte tijd de belangrijkste technieken leert om je verhaal op een heldere en aantrekkelijke manier op te schrijven. Tijdens de sessies focus ik me niet op komma’s of spelfouten, maar op de grote lijnen die het verschil maken tussen een middelmatig verhaal dat voortkabbelt en een tekst die de lezer grijpt en niet meer loslaat.

De nadruk ligt op:

 • het creëren van een goede spanningsboog waardoor je de aandacht van lezers vasthoudt
 • een goede balans tussen uitleg en voorbeelden zodat je verhaal van begin tot einde interessant blijft
 • schrijftechnieken waarmee je lezers overtuigt en aanzet tot actie
 • het gebruik van heldere taal die voor iedereen te begrijpen is

Persoonlijke schrijfcoaching

Hoe werkt het?

1

Verhaalanalyse

Voorafgaand aan ons eerste gesprek neem ik je tekst uitgebreid door. Ik let op de grote lijnen die een verhaal maken of breken: de opbouw, de balans tussen uitleg en voorbeelden en de helderheid van formuleringen.
2

1-op-1-schijfcoaching

Tijdens een drie kwartier durende coachingsessie bespreek ik de structuur van je verhaal, de sterke punten, maar vooral de passages waarin nog iets te verbeteren valt. Ik ga samen met je brainstormen om tot het beste verhaal te komen, en zal je zoals het een journalist betaamt ook bestoken met vragen die je aan het denken zetten. Maar ik reik je vooral veel schrijftechnieken aan en bespreek hoe je ze kunt toepassen in tekst.
3

Revisie

Na afloop van het eerste gesprek ga je aan de slag met de opmerkingen en verbeterpunten die we hebben besproken. Je tweede versie lees ik uitgebreid door. Daarna geef ik je in een mail nog enkele tips waarmee je de laatste details in je tekst kunt aanscherpen.

Zij gingen je voor

"Wat ik goed vond, was eigenlijk hetzelfde als wat ik goed aan je blog vind: het is down-to earth, praktisch, met hier en daar wat zelfspot een een grapje. Je hebt een duidelijke boodschap, en de flow van de cursus is afhankelijk van de deelnemers, en dat maakt het fijn dynamisch (je zit niet je ppt slides op te dreunen). De schrijfopdrachten waren leuk en verrassend effectief: direct resultaat dus."

Stefan

"Dat je mij ter plekke aan het schrijven kreeg is het grootste compliment. Nergens ga ik direct met een opdracht aan de slag.Ik vroeg me af waarom jou wel lukte wat in andere trainingen weerstand opwekt.De crux zit in je kwetsbaarheid. Je vertelt over je eigen worstelingen en plaatst jezelf naast de cursist, niet erboven. Je vertelde (en ik geloofde), dat het OK was om fouten te maken en kon mijn perfectionisme loslaten. Ik dacht niet na, ging schrijven (huh, dat lukt?) en de wereld is niet vergaan… Dit vind ik de toegevoegde waarde van de cursus. Je over een innerlijke blokkade helpen."

Renee

"De cursus was heel praktisch, waardoor je als deelnemer dus niet constant ‘achterover’ kunt leunen. Dat is heel goed. Verder leg je duidelijk en losjes uit, wat heel fijn is, en had je duidelijk bedacht wat je ons allemaal wilde vertellen."

Xander

"Ik vond het goed dat de cursus heel concreet was. Vrijwel alles was direct bruikbaar en de inhoud was to-the-point. Jouw ‘coaching on the job’ was ook waardevol. Knap hoe je voor iedereen meteen een advies had. Ik heb dan ook een aantal goede tips gekregen. En fijn dat we geen tijd verdeden met obligate voorstelrondjes, maar direct aan de slag gingen met leuke en leerzame informatie."

Janneke

"Toevallig kreeg ik de vraag onder ogen om drie dingen te bedenken waar je vandaag dankbaar voor bent. (Komt uit de positieve psychologie; als je geen context hebt klinkt het misschien zweverig of vaag. Wat het niet is.) Nou, ik ben dankbaar dat ik in staat ben geweest om deze cursusavond te volgen. Kunnen doen wat je leuk vindt is niet altijd vanzelfsprekend."

Ingrid
Dennis Rijnvis

Waarom met mij werken?

Omdat ik uit ervaring weet hoe je een goed verhaal opbouwt en je lezers overtuigt.

 • Als journalist heb ik in de afgelopen tien jaar honderden verhalende artikelen geschreven voor onder meer De Volkskrant en NRC, maar ook voor het populair wetenschappelijk tijdschrift Quest, Psychologie Magazine, Nu.nl en de jeugdkrant Kidsweek.
 • Als schrijver debuteerde ik in 2013 met de spannende roman Savelsbos. Drie uitgeverijen streden om het manuscript en voerden een kleine biedingsoorlog. Uiteindelijk is Savelsbos uitgegeven door De Bezige Bij/Cargo en werd het genomineerd voor de Schaduwprijs.
 • Als blogger heb ik in de afgelopen twee jaar Schrijfvis uitgebouwd tot één van de best bezochte blogs over schrijven, met 30.000 bezoekers per maand en een nieuwsbrief met ruim 6.000 abonnees.

Wat kost het?

De snelste weg naar een beter artikel

Persoonlijke schrijfcaching

 • Uitgebreide analyse van je tekst
 • Anderhalf uur schrijfcoaching op kantoor/Skype
 • Een tweede gesprek van een uur met adviezen over de aangepaste tekst

€350

Neem contact op via schrijfvis(at)gmail.com als je een afspraak wil maken.